Wednesday, June 3, 2009

Menghalusi Inzal Mani Wanita

Menghalusi Inzal Mani wanita

Inzal mani bagi perempuan adalah kemuncak aktiviti jima' di mana tubuh perempuan mengalami peningkatan denyut nadi, tekanan darah dan pernafasan.Ia boleh berlaku hasil rangsangan pada Nafsu Dalam (menerusi kemasukan zakar atau dayungan) pada Nafsu Luar (menerusi rangsangan dengan tangan atau zakar) dan pada Nafsu Badan (menerusi rangsangan tangan atau cumbuan).Walaubagaimanapun izal mani yang berlaku hasil rangsangan pada Nafsu Dalam dianggap yang utama dalam semua cabang ilmu kelamin.Jangka waktu untuk mencapai inzal mani itu berlainan pada setiap perempuan.Begitu juga berbeza ia menurut keadaan rangsangan dan suasana berlakunya jima'.

Dari kajian Barat ada perempuan mengalami inzal mani hingga 3 ke 5 kali hannya dalam waktu beberapa minit bahkan boleh mencapai sampai 12 kali inzal dalam masa satu jam berjima'.Begitu jugalah menurut ajaran sumber ilmu kelamin yang lain. (awas lelaki kejantanan mu tercabar).

Tanda isteri hampir inzal mani ialah nafasnya semakin memuncak, dia meneran,badannya semakin tegang,dia seperti tidak sedarkan dirinya kerana 99 bahagian badannya dikuasai oleh nafsu kenikmatan sedang hanya 1 bahagian akal. Tanda Inzal mani telah hampir benar ialah badannya bergerak-gerak,menggisar atau bergoyang.Sesaat sebelum inzal akan terasa ketegangan selama 2 hingga 4 detik pada otot-otot kecil sekeliling faraj dan rahim mula mengendur. Tanda inzal mani ialah tiba-tiba sahaja nafasnya terhenti badannya menjadi kendur seperti tali tegang yang putus dan dia mungkin mengeluh.Inzal mani berlangsung antara 10 hingga 15 saat.Pada ketika itu farajnya akan mengemut-mgemut dan disertai kejutan-kejutan kecil dibadannya.akan terasa suatu pengenduran otot secara berirama dan berurut-turut yang terjadi setiap 0.8 saat setiap gelombangnya.Mula-mula terasa sekeliling 1/3 hujung luar faraj dan menjalar sampai ke dalam rahim.Rahim dan dubur juga turut mengemut-ngemut.Bagi inzal mani yang biasa akan terjadi 3 hingga 5 kali kemutan,bagi inzal yang hebat akan berlaku 8 hingga 12 kali kemutan.ketika berlakunya inzal mani itu,otot-otot perut,betis,lengan,wajah,kaki dan leher ikut mengendur.Kejutan-kejutan ini berakhir dalam masa lebih kurang 2 minit.

3 comments:

Hardine Rez on May 2, 2014 at 7:36 AM said...

Tul...inzal wanita semua ada 15 jenis...pusat nikmat wanita ada 5 spots...nikmat yg mahaa tu masa gegaran ledak air..prostat..wanita di sekiling G spot..n sedot otot pelvis pintu ke2... nak tau rahsia txt abg n 0134037615....

nazrin arsraf on April 4, 2016 at 8:01 PM said...

sedap

Penulis Hijau on May 10, 2016 at 3:57 PM said...

Saya ada sorotan buku karangan Ibnu Yusof "Intan Istana Khalifah", karangan Ibnu Yusof selain dari Permata Yang Hilang. Buku ni Ibnu Yusof tulis sebagai pelengkap kepada Permata Yang Hilang. Ibarat Permata Yang Hilang tu basic, dan Intan Istana Khalifah tu elaun..

https://www.scribd.com/doc/312048831/Seni-Puncak-Asmara-Notes

Post a Comment

Friends

Followers

Fave This

FAIZAL THE BLU... Copyright © 2009 Not Magazine 4 Column is Designed by Ipietoon Sponsored by Dezigntuts